DCA Publikationer
Ny søgning

Søgning (viser resultaterne 0 - 10 ud af 32)

Datomærker 2020
DCA rapport, nr. 189, 2021
Datomærker er med til at guide forbrugerne, når de skal beslutte, om en fødevare stadig kan spises efter udløbsdatoen. Uåbnede produkter mærket med ‘sidste anvendelsesdato’ bør smides ud, når datoen er...
Ernærings- og sundhedsanprisninger
DCA rapport, nr. 185, 2021
I denne rapport fremlægges en undersøgelse af effekten af ernærings- og sundhedsanprisninger på den danske forbrugers produktopfattelse og købsbeslutning, samt hvorvidt tilstedeværelsen af anprisninger...
Forbrugeropfattelse og anvendelse af Nøglehulsmærket
DCA rapport, nr. 183, 2021
Nøglehulsmærket har til formål at hjælpe os med at træffe et bedre ernæringsmæssigt valg inden for en produktkategori, men påvirker mærket egentlig vores opfattelse af produktet – og hvordan? Denne rapport...
Kvalitetsindeks 2020 - Fokus på holdninger til kød og kødalternativer
DCA rapport, nr. 182, 2021
På bestilling af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri gennemfører Aarhus Universitet hvert år en kortlægning af danskernes opfattelser og forbrug af kvalitetsfødevarer. Formålet med undersøgelserne...
Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget
DCA rapport, nr. 180, 2021
Er danskerne begyndt at reducere kødforbruget hen imod en sundere og mere bæredygtig kost? På baggrund af to online spørgeskemaundersøgelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 år finder vi, at...
Tilvænning til mindre sød smag og brug af sødemidler, samt præference for sød smag fra barndom
DCA rapport, nr. 179, 2020
Vi har en medfødt præference for sød smag, som især er høj i barndommen og i teenageårene og som derefter mindskes hos voksne. Den høje præference for sød smag fra fødslen giver spædbørn en præference...
Danskernes forbrug forbrug af slik og chips - en undersøgelse af portionsstørrelser
DCA rapport, nr. 170, 2020
Ifølge den nationale sundhedsprofil var 51% af den danske befolkning overvægtige i 2017. Mange forskere peger på, at tendensen med at overspise kan hænge sammen med stigende portionsstørrelser. På den...
Kvalitetsindeks 2019
DCA rapport, nr. 169, 2020
’Kvalitetsindeks 2019’ fortsætter den årlige undersøgelse af danske fødevareforbrugeres kvalitetsopfattelser, kompetencer i køkkenet, betalingsvillighed og tilfredshed i et samlet billede af danskernes...
Det Økologiske Spisemærke
DCA rapport, nr. 165, 2020
Dette er den anden rapport i undersøgelsen om drivkræfter og barrierer for udbredelsen af Det Økologiske Spisemærke (DØS) i HORECA-segmentet. Undersøgelsen er baseret på i alt seks delundersøgelser. Denne...
Råd til at lykkes med at undgå at spise for meget
DCA rapport, nr. 161, 2019
Den stigende andel af overvægtige i vores samfund vækker bekymring hos både forskere og politikere, idet overvægt højner forbrugerens risiko for at udvikle livsstilssygdomme. Denne rapport er baseret...
        1   2   3   4     Næste side     Sidste side    
Vis alle