DCA Publikationer Søgning (viser resultaterne 0 - 10 ud af 40) Kvalitetsindeks 2023- fokus på mindre klimabelastende madvalg DCA rapport, nr. 224, 2024 Kvalitetsindeks 2023 fortsætter rækken af årlige undersøgelser af danske forbrugeres opfattelser af fødevarekvalitet, samt deres betalingsvillighed og fødevaretilfredshed. Ligesom tidligere års Kvalitetsindeks... Kvalitetsindeks 2022 - fokus på forståelse af kostråd DCA rapport, nr. 212, 2023 De danske forbrugeres fødevarekvalitetsopfattelser, køkkenkompetencer, betalingsvillighed og fødevaretilfredshed er, som tidligere år, igen i år blevet undersøgt i dette års Kvalitetsindeks 2022. Formålet... Antibiotika i den danske svineproduktion - enigheder og uenigheder blandt aktører DCA rapport, nr. 210, 2023 Brugen af antibiotika i den danske griseproduktion blev debatteret blandt en gruppe af aktører på tværs af faggrupper. Debatten fandt sted på Aarhus Universitet, Foulum, i foråret 2022. Mødet var arrangeret... Kultiveret kød - fra muskelceller til fødevarer DCA rapport, nr. 209, 2022 Set fra et klimamæssigt perspektiv er der et stort behov for at producere kød under mere bæredygtige forhold. Kultiveret kød er et nyt koncept til fremstilling af kød som alternativ til den traditionelle... Provenance i Danmark DCA rapport, nr. 205, 2022 Denne rapport formidler resultater og erfaringerne fra projektet ProvenanceDK, som med støtte fra Innovationsfonden blev gennemført i 2016-2020. Formålet med projektet var at udvikle potentialet for danske... Anprisninger på snacks og søde sager DCA rapport, nr. 202, 2022 Denne rapport undersøger, hvad der driver forbrugerens valg af snacks og søde sager med fokus på hvilken effekt forskellige ernærings- og sundhedsanprisninger, i form af tilføjelse eller reduktion af... Kvalitetsindeks 2021 - Fokus på klimaanprisninger DCA rapport, nr. 201, 2022 Kvalitetsindekset 2021 fortsætter den årlige undersøgelse af danske forbrugeres fødevarekvalitetsopfattelser, køkkenkompetencer, betalingsvillighed og fødevaretilfredshed i lyset af danskernes opfattede... Forbrugeraccept af fødevarer med reduceret fedt eller fedterstatninger DCA rapport, nr. 199, 2022 Danskerne skal spise sundere, og én måde at øge danskernes mulighed for at spise sundere, er ved at øge udbuddet og tilgængeligheden af sundere fødevarer og måltider. Det er især energiindtaget, som skal... Datomærker 2020 DCA rapport, nr. 189, 2021 Datomærker er med til at guide forbrugerne, når de skal beslutte, om en fødevare stadig kan spises efter udløbsdatoen. Uåbnede produkter mærket med ‘sidste anvendelsesdato’ bør smides ud, når datoen er... Ernærings- og sundhedsanprisninger DCA rapport, nr. 185, 2021 I denne rapport fremlægges en undersøgelse af effekten af ernærings- og sundhedsanprisninger på den danske forbrugers produktopfattelse og købsbeslutning, samt hvorvidt tilstedeværelsen af anprisninger... |