|
DCA Publikationer Kvalitetsindeks 2024 DCA rapport, nr. 235, 2024 Af Esben Durhuus Lejsgaard, Morten Høst Haugaard og Tino Bech-Larsen Kvalitetsindeks 2024 fortsætter rækken af årlige undersøgelser af danske forbrugeres opfattelser af fødevarekvalitet, samt deres betalingsvillighed og fødevaretilfredshed. Ligesom tidligere års Kvalitetsindeks (2014-2023), tager analysen udgangspunkt i forbrugersegmenter, der har forskellige madlavningskompetencer og kvalitetsopfattelser.
Formålet med undersøgelsen er at bidrage med viden til udviklingen af politik, som kan fremme forbruget af kvalitetsfødevarer. Motiveret af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris ønske om at fremme et mere klimavenligt fødevareforbrug, har kvalitetsindeks 2024 desuden fokus på danskernes forståelse og holdninger til hybridprodukter, og hvordan disse kan være med at bane vejen for omstillingen fra animalsk til vegetabilsk fødevarebrug. |