DCA Publikationer
Ny søgning

Søgning (viser resultaterne 0 - 10 ud af 48)

Kvalitetsindeks 2023- fokus på mindre klimabelastende madvalg
DCA rapport, nr. 224, 2024
Kvalitetsindeks 2023 fortsætter rækken af årlige undersøgelser af danske forbrugeres opfattelser af fødevarekvalitet, samt deres betalingsvillighed og fødevaretilfredshed. Ligesom tidligere års Kvalitetsindeks...
Analyse af ’grønne’ proteiner til fødevarer
DCA rapport, nr. 218, 2023
Danmark har i mange år fokuseret på en stor animalsk produktion, hvilket har været godt for dansk land-brug, men ensidet i forhold til produktionen af fødevareprotein. Derfor er der et stort behov for...
Kvalitetsindeks 2022 - fokus på forståelse af kostråd
DCA rapport, nr. 212, 2023
De danske forbrugeres fødevarekvalitetsopfattelser, køkkenkompetencer, betalingsvillighed og fødevaretilfredshed er, som tidligere år, igen i år blevet undersøgt i dette års Kvalitetsindeks 2022. Formålet...
Antibiotika i den danske svineproduktion - enigheder og uenigheder blandt aktører
DCA rapport, nr. 210, 2023
Brugen af antibiotika i den danske griseproduktion blev debatteret blandt en gruppe af aktører på tværs af faggrupper. Debatten fandt sted på Aarhus Universitet, Foulum, i foråret 2022. Mødet var arrangeret...
Kultiveret kød - fra muskelceller til fødevarer
DCA rapport, nr. 209, 2022
Set fra et klimamæssigt perspektiv er der et stort behov for at producere kød under mere bæredygtige forhold. Kultiveret kød er et nyt koncept til fremstilling af kød som alternativ til den traditionelle...
Promovering af sundere madvalg ved hjælp af ernæringssymboler i supermarkeder - et litteraturstudie
DCA rapport, nr. 206, 2022
Forbrugerne skal tage en uendelig række af valg, når de går ind i et supermarked grundet det store udvalg af forskellige produkter. For at hjælpe forbrugerne i beslutningsprocessen kan ernæringsmærker,...
Provenance i Danmark
DCA rapport, nr. 205, 2022
Denne rapport formidler resultater og erfaringerne fra projektet ProvenanceDK, som med støtte fra Innovationsfonden blev gennemført i 2016-2020. Formålet med projektet var at udvikle potentialet for danske...
Anprisninger på snacks og søde sager
DCA rapport, nr. 202, 2022
Denne rapport undersøger, hvad der driver forbrugerens valg af snacks og søde sager med fokus på hvilken effekt forskellige ernærings- og sundhedsanprisninger, i form af tilføjelse eller reduktion af...
Kvalitetsindeks 2021 - Fokus på klimaanprisninger
DCA rapport, nr. 201, 2022
Kvalitetsindekset 2021 fortsætter den årlige undersøgelse af danske forbrugeres fødevarekvalitetsopfattelser, køkkenkompetencer, betalingsvillighed og fødevaretilfredshed i lyset af danskernes opfattede...
Forbrugeraccept af fødevarer med reduceret fedt eller fedterstatninger
DCA rapport, nr. 199, 2022
Danskerne skal spise sundere, og én måde at øge danskernes mulighed for at spise sundere, er ved at øge udbuddet og tilgængeligheden af sundere fødevarer og måltider. Det er især energiindtaget, som skal...
        1   2   3   4   5     Næste side     Sidste side    
Vis alle