DCA Publikationer
Ny søgning

Søgning (viser resultaterne 0 - 10 ud af 16)

Analyse af ’grønne’ proteiner til fødevarer
DCA rapport, nr. 218, 2023
Danmark har i mange år fokuseret på en stor animalsk produktion, hvilket har været godt for dansk land-brug, men ensidet i forhold til produktionen af fødevareprotein. Derfor er der et stort behov for...
Teknologier til vertikalt landbrug - Vidensyntese
DCA rapport, nr. 213, 2023
Efterhånden som jordressourcerne til landbruget falder og efterspørgsel på mad stiger, stiger presset på fødevareproduktionen. Vertikalt landbrug, som er blevet udråbt som en af det 21. århundredes megatrends,...
Kultiveret kød - fra muskelceller til fødevarer
DCA rapport, nr. 209, 2022
Set fra et klimamæssigt perspektiv er der et stort behov for at producere kød under mere bæredygtige forhold. Kultiveret kød er et nyt koncept til fremstilling af kød som alternativ til den traditionelle...
Forbrugeraccept af fødevarer med reduceret fedt eller fedterstatninger
DCA rapport, nr. 199, 2022
Danskerne skal spise sundere, og én måde at øge danskernes mulighed for at spise sundere, er ved at øge udbuddet og tilgængeligheden af sundere fødevarer og måltider. Det er især energiindtaget, som skal...
Ernærings- og sundhedsanprisninger
DCA rapport, nr. 185, 2021
I denne rapport fremlægges en undersøgelse af effekten af ernærings- og sundhedsanprisninger på den danske forbrugers produktopfattelse og købsbeslutning, samt hvorvidt tilstedeværelsen af anprisninger...
Tilvænning til mindre sød smag og brug af sødemidler, samt præference for sød smag fra barndom
DCA rapport, nr. 179, 2020
Vi har en medfødt præference for sød smag, som især er høj i barndommen og i teenageårene og som derefter mindskes hos voksne. Den høje præference for sød smag fra fødslen giver spædbørn en præference...
Frugt og bær - gode sorter til haven
DCA rapport, nr. 148, 2019
Denne rapport beskriver de mest velegnede frugt- og bærsorter til privathaveformål i Danmark. Der er med tæt på 40 nævnte arter af frugt og bær lagt vægt på at give et bredt artsudvalg at vælge ud fra...
Rammer for mad og måltider i skolen
DCA rapport, nr. 137, 2018
Rapporten er funderet i en systematisk forskningskortlægning og i et interventionsstudie, hvor skolemad og måltidsrammer som betydningselement for elevers læringsforudsætninger, sundhed og trivsel er...
Forbruger-primærproducent kommunikation
DCA rapport, nr. 133, 2018
I denne rapport afdækkes det, hvilken betydning mødet mellem forbruger og primærproducent har for begge parter. Til baggrund for undersøgelsen ligger spørgeskemaer udfyldt af henholdsvis forbrugere og...
Måling af spiseadfærd i dagtilbud - Betydning af børns aktive involvering i tilblivelse af frokostmåltidet i daginstitutioner for børns spiseadfærd
DCA rapport, nr. 126, 2018
I denne rapport gennemgås to separate studier med det overordnede formål at undersøge betydningen af aktiv involvering i tilberedningen af frokostmåltidet for børn mellem 3-6 år. Dette blev undersøgt...
        1   2     Næste side     Sidste side    
Vis alle