DCA Publikationer
Ny søgning

Søgning (viser resultaterne 0 - 10 ud af 214)

Teknologier til vertikalt landbrug - Vidensyntese
DCA rapport, nr. 213, 2023
Efterhånden som jordressourcerne til landbruget falder og efterspørgsel på mad stiger, stiger presset på fødevareproduktionen. Vertikalt landbrug, som er blevet udråbt som en af det 21. århundredes megatrends,...
Kvalitetsindeks 2022 - fokus på forståelse af kostråd
DCA rapport, nr. 212, 2023
De danske forbrugeres fødevarekvalitetsopfattelser, køkkenkompetencer, betalingsvillighed og fødevaretilfredshed er, som tidligere år, igen i år blevet undersøgt i dette års Kvalitetsindeks 2022. Formålet...
Råderummet - forbrugernes motivation for at reducere det søde, salte og fede
DCA rapport, nr. 211, 2023
Danskerne får i gennemsnit 20 % af deres energi fra energitætte og nærringsfattige føde- og drikkevarer, hvilket også betegnes som ”råderumsprodukter”. Ifølge DTU Fødevarestyrelsen bør indtaget maksimalt...
Antibiotika i den danske svineproduktion - enigheder og uenigheder blandt aktører
DCA rapport, nr. 210, 2023
Brugen af antibiotika i den danske griseproduktion blev debatteret blandt en gruppe af aktører på tværs af faggrupper. Debatten fandt sted på Aarhus Universitet, Foulum, i foråret 2022. Mødet var arrangeret...
Kultiveret kød - fra muskelceller til fødevarer
DCA rapport, nr. 209, 2022
Set fra et klimamæssigt perspektiv er der et stort behov for at producere kød under mere bæredygtige forhold. Kultiveret kød er et nyt koncept til fremstilling af kød som alternativ til den traditionelle...
Knowledge synthesis on biochar in Danish agriculture
DCA rapport, nr. 208, 2022
During the last years the application of biochar to arable land has been suggested as a method to improve soil fertility and plant growth, reduce greenhouse gas emissions and sequester carbon for centuries....
Systemer af relevans for vurdering af dyrevelfærden hos store græssere i de kommende naturnationalparker - en vidensyntese
DCA rapport, nr. 207, 2022
Store græssere vil indgå som en integreret del af de kommende naturnationalparker i Danmark. Der er et ønske om at lade naturen og de udsatte dyr være så uberørte som muligt. Det kan imidlertid give velfærdsproblemer...
Promovering af sundere madvalg ved hjælp af ernæringssymboler i supermarkeder - et litteraturstudie
DCA rapport, nr. 206, 2022
Forbrugerne skal tage en uendelig række af valg, når de går ind i et supermarked grundet det store udvalg af forskellige produkter. For at hjælpe forbrugerne i beslutningsprocessen kan ernæringsmærker,...
Provenance i Danmark
DCA rapport, nr. 205, 2022
Denne rapport formidler resultater og erfaringerne fra projektet ProvenanceDK, som med støtte fra Innovationsfonden blev gennemført i 2016-2020. Formålet med projektet var at udvikle potentialet for danske...
Applied Crop Protection 2021
DCA rapport, nr. 204, 2022
This publication contains results from crop protection trials, which were carried out at the department of agroecology within The area of agricultural crops. Most of the results come from field trials,...
        1   2   3   4   5   6   7   8   9     Næste side     Sidste side    
Vis alle