DCA Publikationer
Ny søgning

Søgning (viser resultaterne 0 - 10 ud af 189)

Minkvelfærd i Danmark og Europa vurderet på basis af WelFur-mink
DCA rapport, nr. 188, 2021
Denne rapport sammenligner velfærden på minkfarme i Danmark og i resten af Europa, baseret på resultaterne fra velfærdvurderingssystemet WelFur. WelFur blev i 2017 blev taget i brug på alle europæiske...
Applied Crop Protection 2020
DCA rapport, nr. 187, 2021
This publication contains results from crop protection trials, which were carried out at the department of agroecology within The area of agricultural crops. Most of the results come from field trials,...
Nuværende viden om forskningsresultater og forskningsklynger inden for madspild og fødevaretab
DCA rapport, nr. 186, 2021
Rapportens formål er at give et overblik over den nyeste danske - og internationale forskning inden for tiltag og initiativer til reduktion af madspild og fødevaretab, især i de første fire led i fødevareværdikæden:...
Ernærings- og sundhedsanprisninger
DCA rapport, nr. 185, 2021
I denne rapport fremlægges en undersøgelse af effekten af ernærings- og sundhedsanprisninger på den danske forbrugers produktopfattelse og købsbeslutning, samt hvorvidt tilstedeværelsen af anprisninger...
Danskernes forbrugsvaner for fast-food og færdigretter, søde og salte snacks og sodavand
DCA rapport, nr. 184, 2021
Det er sammenhæng mellem forbrug af fødevarer, der har et højt indhold af fedt, salt og sukker, og en stigende forekomst af overvægt og andre kostrelaterede folkesygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Denne...
Forbrugeropfattelse og anvendelse af Nøglehulsmærket
DCA rapport, nr. 183, 2021
Nøglehulsmærket har til formål at hjælpe os med at træffe et bedre ernæringsmæssigt valg inden for en produktkategori, men påvirker mærket egentlig vores opfattelse af produktet – og hvordan? Denne rapport...
Kvalitetsindeks 2020 - Fokus på holdninger til kød og kødalternativer
DCA rapport, nr. 182, 2021
På bestilling af Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri gennemfører Aarhus Universitet hvert år en kortlægning af danskernes opfattelser og forbrug af kvalitetsfødevarer. Formålet med undersøgelserne...
Sustainable biogas - Climate and environmental effects of biogas production
DCA rapport, nr. 181, 2021
Biogas is renewable energy produced by digesting biomass under anaerobic conditions. Livestock manure, wastewater, and wet organic waste from industry and households can be used in the production which...
Mindre kød i kosten? Motiver for kødreduktion samt brug af alternativer til kød hos personer, som har reduceret kødforbruget
DCA rapport, nr. 180, 2021
Er danskerne begyndt at reducere kødforbruget hen imod en sundere og mere bæredygtig kost? På baggrund af to online spørgeskemaundersøgelser med knap 3.000 forbrugere i alderen 18-70 år finder vi, at...
Tilvænning til mindre sød smag og brug af sødemidler, samt præference for sød smag fra barndom
DCA rapport, nr. 179, 2020
Vi har en medfødt præference for sød smag, som især er høj i barndommen og i teenageårene og som derefter mindskes hos voksne. Den høje præference for sød smag fra fødslen giver spædbørn en præference...
        1   2   3   4   5   6   7   8   9     Næste side     Sidste side    
Vis alle