DCA Publikationer
Ny søgning

Søgning (viser resultaterne 0 - 10 ud af 218)

Analyse af ’grønne’ proteiner til fødevarer
DCA rapport, nr. 218, 2023
Danmark har i mange år fokuseret på en stor animalsk produktion, hvilket har været godt for dansk land-brug, men ensidet i forhold til produktionen af fødevareprotein. Derfor er der et stort behov for...
Afklaring af incitamenter til bekæmpelse af salmonella Dublin
DCA rapport, nr. 217, 2023
Denne rapport præsenterer mælkeproducenters erfaringer med bekæmpelse af Salmonella Dublin, og hvilke incitamenter og barrierer de ser som vigtige, for at kunne bekæmpe infektionen i danske malkekvæg-besætninger....
Applied Crop Protection
DCA rapport, nr. 216, 2023
This publication contains results from protection trials which were carried out at the Department of Agroecology within the area of agricultural crops. Most of the results come from field trials, but...
Lavt antibiotikaforbrug og stop for medicinsk zink til grise
DCA rapport, nr. 215, 2023
Denne rapport beskæftiger sig med, hvordan et lavt for brug af antibiotika og zink forholder har indflydelse på dyrevelfærden i svineproduktionen. Rapporten bygger på kvalitative interviews med danske...
Teknologier til vertikalt landbrug - Vidensyntese
DCA rapport, nr. 213, 2023
Efterhånden som jordressourcerne til landbruget falder og efterspørgsel på mad stiger, stiger presset på fødevareproduktionen. Vertikalt landbrug, som er blevet udråbt som en af det 21. århundredes megatrends,...
Kvalitetsindeks 2022 - fokus på forståelse af kostråd
DCA rapport, nr. 212, 2023
De danske forbrugeres fødevarekvalitetsopfattelser, køkkenkompetencer, betalingsvillighed og fødevaretilfredshed er, som tidligere år, igen i år blevet undersøgt i dette års Kvalitetsindeks 2022. Formålet...
Råderummet - forbrugernes motivation for at reducere det søde, salte og fede
DCA rapport, nr. 211, 2023
Danskerne får i gennemsnit 20 % af deres energi fra energitætte og nærringsfattige føde- og drikkevarer, hvilket også betegnes som ”råderumsprodukter”. Ifølge DTU Fødevarestyrelsen bør indtaget maksimalt...
Antibiotika i den danske svineproduktion - enigheder og uenigheder blandt aktører
DCA rapport, nr. 210, 2023
Brugen af antibiotika i den danske griseproduktion blev debatteret blandt en gruppe af aktører på tværs af faggrupper. Debatten fandt sted på Aarhus Universitet, Foulum, i foråret 2022. Mødet var arrangeret...
Kultiveret kød - fra muskelceller til fødevarer
DCA rapport, nr. 209, 2022
Set fra et klimamæssigt perspektiv er der et stort behov for at producere kød under mere bæredygtige forhold. Kultiveret kød er et nyt koncept til fremstilling af kød som alternativ til den traditionelle...
Knowledge synthesis on biochar in Danish agriculture
DCA rapport, nr. 208, 2022
During the last years the application of biochar to arable land has been suggested as a method to improve soil fertility and plant growth, reduce greenhouse gas emissions and sequester carbon for centuries....
        1   2   3   4   5   6   7   8   9     Næste side     Sidste side    
Vis alle