DCA Publikationer Kan de professionelle køkkener være vejen frem til mere sund og mindre klimabelastende mad til danskerne? DCA rapport, nr. 237, 2025 Af Nicoline F.A. Frøstrup, Mette H. Løbner, Jonas Y. Junge, Emilie B. Hansen & Ulla Kidmose ![]() En litteraturgennemgang er blevet udført for at afdække hvilke tiltag i foodservice-sektoren, som ser ud til at fremme indtaget af sund og mindre klimabelastende mad. Madprofessionelle fra 14 kantiner blev interviewet om hvilke tiltag, de havde implementeret i kantinen, og deres erfaring med tiltagene i forhold til at fremme sunde og mindre klimabelastende madvaner. En spørgeskemaundersøgelse blev udført i syv kantiner for at undersøge gæsternes oplevelse af og tilfredshed med tiltagene samt en eventuel spillover-effekt. Overordnet indikerer resultaterne i rapporten, at der er en vis grad af spillover-effekt. Der er dog også gæster, der oplever at kantinen ikke har en effekt på deres madvaner i hjemmet. |