DCA Publikationer
Ny søgning

Råderummet - forbrugernes motivation for at reducere det søde, salte og fede
DCA rapport, nr. 211, 2023

Af Kristina Thomsen, Pernille Videbæk & Liisa Lähteenmäki

Danskerne får i gennemsnit 20 % af deres energi fra energitætte og nærringsfattige føde- og drikkevarer, hvilket også betegnes som ”råderumsprodukter”. Ifølge DTU Fødevarestyrelsen bør indtaget maksimalt udgøre 4-6 % af det samlede energibehov, hvorfor danskernes nuværende indtag erstatter de mere nærringsrige fødevare i kosten. Et højere indtag af råderumsprodukter kan medføre øget risiko for vægtøgning, overvægt og fejlernæring.
Denne rapport undersøger danskernes bagvedliggende motivation, intention og villighed for at reducere deres forbrug af råderumsprodukter. Herunder undersøge, hvilke råderumsprodukter danskerne er mest villige til at reducere samt, hvilke barrierer og muligheder der kan forekomme i forbindelse med at skulle reducere sit forbrug. Dette gøres ved udarbejdelse af interviews og en spørgeskemaundersøgelse.


Hent PDF   Bestil (0 kr/stk)