DCA Publikationer
Ny søgning

Kvalitetsindeks 2016
DCA rapport, nr. 92, 2017

Af Gitte Lundberg Hansen, Lise Bundgaard, Klaus G. Grunert og Tino Bech-Larsen

Med afsæt i Fødevareministeriets ønske om, at nutidige og fremtidige generationer af forbrugere får større fokus på fødevarekvalitet, blev der i 2014 udviklet og afprøvet et spørgeskemainstrument til afdækning af sammenhængen mellem forbrugernes opfattelse af fødevarekvalitet, måltidskvalitet og tilfredshed.
På baggrund af en videreudvikling og afprøvning af de dele af spørgeskemainstrumentet, der måler forbrugernes madlavningskompetencer, beskrev Kvalitetsindeks 2015 hvordan sådanne kompetencer påvirker forbrugernes tilfredshed med den mad de spiser, og den mad der kan købes i danske butikker. Nærværende rapport er en videreudvikling af spørgeskemainstrumentet i Kvalitetsindeks 2014 og 2015 med fokus på forbrugernes kvalitetsopfattelse af og tilfredshed med convenience-fødevarer. Rapporten belyser brugen af convenience i hjemmelavede måltider.


Hent PDF   Bestil (85 kr/stk)