DCA Publikationer Effekten af visiteret ernæring, mad og måltider til ældre i eget hjem på livskvalitet, herunder spiseglæde og funktionsevne DCA rapport, nr. 75, 2016 Af Helle Huus Bjerge, Susanne Kolle, Ulla Kidmose, Barbara V. Andersen, Alice Grønhøj, Klaus G. Grunert og Derek V. Byrne ![]() Fire hovedtemaer blev berørt i interviewene: 1) Sundhed og livskvalitet, 2) Mad og madservice, 3) Spiseglæde, samt 4) Spiserelateret funktionsevne. Følgende fokuspunkter blev identificeret: Godt helbred, selvhjulpenhed, appetit, madens kvalitet, måltidets rammer inkl. social samvær samt fleksibilitet omkring spisetidspunkt og måltidsløsninger. Resultaterne fra denne rapport vil danne grundlag for en uddybende spørgeskemaundersøgelse i 2016 med fokus på de ældres ernæringstilstand og syn på madens kvalitet, måltidets rammer samt madrelateret livskvalitet og funktionsevne. |