DCA Publikationer
Ny søgning

Økologisk dyrkning af sojabønner
Grøn Viden Markbrug, nr. 333, 2009

Af Jens Petersen & Ingrid K. Thomsen, Inst. for Jordbrugsproduktion og Miljø, Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet

Dansk, økologisk dyrkning af sojabønner til fødevare- og foderformål er et innovationsprojekt, der udføres ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet, i samarbejde med Naturli’ Foods A/S og Dansk Landbrugsrådgivning, Lands-centret for Økologi.
Den høje næringsværdi gør sojabønner velegnede til både konsum og foder. Udgangspunktet for det igangværende projekt er fremstilling af vegetabilske alternativer til mejeriprodukter på basis af danske, økologisk avlede sojabønner. Med et udbytte på omkring 20 hkg/ha kan der være grundlag for en hjemlig produktion af en råvare til dette formål.


Hent PDF   Bestil (25 kr/stk)