DCA Publikationer
Ny søgning

Søgning (viser alle resultater)

Consumer behaviour towards food waste in families with children
DCA rapport, nr. 196, 2022
Large amounts of food produced for human consumption are lost or wasted along the supply chain, and households are the main contributors to the total amount of food waste in Denmark. Especially households...
Danskernes forbrug forbrug af slik og chips - en undersøgelse af portionsstørrelser
DCA rapport, nr. 170, 2020
Ifølge den nationale sundhedsprofil var 51% af den danske befolkning overvægtige i 2017. Mange forskere peger på, at tendensen med at overspise kan hænge sammen med stigende portionsstørrelser. På den...
Meninger om mad og måltider blandt ældre i eget hjem
DCA rapport, nr. 90, 2017
Manglende viden om madens kvalitet, måltidets rammer, funktionsevne og livskvalitet blandt ældre i eget hjem danner baggrund for denne afdækning. I rapporten undersøges ældres selvvurderede ernæringsstatus...
Fødevarer og sund aldring i et livsperspektiv
DCA rapport, nr. 89, 2016
Formålet med nærværende rapport er at præsentere en strategi for forskningen i fødevarers rolle i forhold til ”sund aldring”. Fødevarer rummer et stort potentiale i forhold til at øge vores livskvalitet,...
Fødevarer og sund aldring i et livsperspektiv
DCA rapport, nr. 89, 2016
Formålet med nærværende rapport er at præsentere en strategi for forskningen i fødevarers rolle i forhold til ”sund aldring”. Fødevarer rummer et stort potentiale i forhold til at øge vores livskvalitet,...
Effekten af visiteret ernæring, mad og måltider til ældre i eget hjem på livskvalitet, herunder spiseglæde og funktionsevne
DCA rapport, nr. 75, 2016
Der mangler forskningsbaseret viden om kostens rolle for spiseglæde, funktionsevne og livskvalitet iblandt ældre, som bor i eget hjem. I denne rapport sættes der fokus på, hvilke muligheder og barrierer...